Менеджмент природних ресурсів в концепції сталого розвитку - Бурлуцька, Світлана Владиславівна; Бурлуцький, Сергій Віталійович (My University, 2017)
Метою статті є ідентифікація теоретико-методологічних аспекті побудови державної системи менеджменту природних ресурсів в контексті реалізації концепції сталого розвитку. Запропоновані в роботі компоненти механізмів реалізацій моделей сталого розвитку створюють методичне підґрунтя подальшої розбудови системи державного менеджменту природних ресурсів. Обґрунтовані положення можуть бути використані органами законодавчої та виконавчої влади для формування стратегій сталого розвитку економіки України та її регіонів. Необхідність розробки інструментального забезпечення менеджменту природних ресурсів обумовлює подальший напрямок дослідження. The purpose of the article is identifying the theoretical and methodological aspects of construction a state system of natural resources management in the context of the implementation of the sustainable development concept. The proposed components of the implementation mechanisms of sustainable development models are a methodological basis for the further development of the system of natural resources state management. Reasonable provisions can be used by legislative and executive bodies to formulate strategies for sustainable development of the economy of Ukraine and its regions. The need for developing an assessment toolkit for the natural resources management has determined the further direction of the research.
Keywords: менеджмент природних ресурсів; сталий розвиток; державне управління; стратегія; інструментальне забезпечення; natural resources management; sustainable development; public administration; strategy; assessment toolkit; кафедра економіки праці та менеджменту