Мікроструктура і мікротвердість поверхонь деталей машин, що оброблюються накочуванням - Ліфанова, Лідія; Кадомський, Сергій Віталійович (My University, 2014)
Отримані експериментальні дані свідчать про сприятливу дію процесу накочування нарізі, тобто про збільшення поверхневої твердості за рахунок деформації. Утворений на поверхні в результаті накатування наклеп, найбільша величина якого знаходиться в западині нарізі, благотворно впливає на підвищення втомної міцності нарізних деталей. Experimental data suggest a beneficial effect of process nakochuvannya thread, ie an increase in surface hardness due to strain. Formed on the surface as a result nakatuvannya slander, which is the highest value in a hollow thread, beneficial to increase the fatigue strength of threaded parts.
Keywords: деталі машин; обробка накочуванням; мікротвердість; machine parts; processing nakochuvannyam; microhardness; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв