Використання менеджменту змін в державному управлінні розвитком структурних трансформацій - Березянко, Тамара Володимирівна (My University, 2008)
Сучасний період загальносвітового розвитку характеризується переходом постіндустріальної стадії у період швидкісної глобалізації. Однією із характерних ознак притаманних означеному періоду є зниження ваги та впливовості національних державних інститутів та самої держави на економічні процеси як усередині так і зовні суверенного простору. Концепція сталого розвитку економіки визнана світовою спільнотою народів домінантною ідеологією розвитку людської цивілізації у ХХІ ст., стратегічним напрямом забезпечення матеріального, соціального і духовного прогресу суспільства. Це обумовило появу додаткових показників виміру стабільного розвитку: соціальна ціна реформ; питання бідності, пов'язані з реформуванням; національні та регіональні аспекти реформ; визначення та контроль індексу людського потенціалу (ІЛП). The current period is characterized by the development of the global transition to a post-industrial stage of rapid globalization period. One of the characteristics inherent in the period under consideration is to reduce the weight and impact of national public institutions and the state itself on the economic processes both inside and outside the sovereign space. The concept of sustainable economic development of the peoples of the world has recognized the dominant ideology of human civilization in the XXI century., Strategic direction to ensure the material, social and spiritual progress of society. This has led to the emergence of additional indicators to measure sustainable development: the social cost of the reforms, the issue of poverty related to the reform, national and regional aspects of the reform, identification and control of human development index.
Keywords: глобалізація фінансового ринку; торгівельна глобалізація; сталий розвиток; globalization of financial markets; globalization of trade; кафедра економіки праці та менеджменту