Розроблення рецентури косметичної олії для очищення шкіри - Носенко, Тамара Тихонівна; Сідоренко, Таїсія Василівна; Волощенко, Тетяна Олександрівна (My University, 2015)
Рослинні олії незамінний натуральний компонент у косметичних засобах. В таких оліях міститься комплекси вітамінів, фосфоліпідів, восків, антиоксидантів, жирних кислот, біологічно активних речовин, та інших корисних компонентів, необхідних для шкіри. Ненасичені жирні кислоти використовуються шкірою для побудови ліпідного бар'єру. Vegetable oils irreplaceable natural ingredients in cosmetics. In these oils contain complex vitamins, phospholipids, waxes, antioxidants, fatty acids, bioactive substances and other useful components required for the skin. Unsaturated fatty acids are used to build skin lipid barrier.
Keywords: рецептура; очищення шкіри; косметична олія; retsentura; cosmetic oil; skin cleansing; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів