Матко, Світлана ВасилівнаМельник, Людмила МиколаївнаБессараб, Олександр Семенович2015-09-022015-09-022015Матко, С. В. Моделювання процесу освітлення яблучного соку шунгітом / С. В. Матко, Л. М. Мельник, О. С. Бессараб // Наукові праці НУХТ. - 2015. - Том 21, № 4. – С. 149-153.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21584На основі використанняя методів математичного моделювання у статті розроблено рівняння регресії для визначення вмісту пектинових речовин і показника прозорості яблучного соку, очищеного шунгітом. Встановлено оптимальні технологічні параметри проведення процесу освітлення яблучного соку шунгітом. With the help of mathematical modelling, regression equation for determining pectin contents and indicator of transparency in apple juice processed by shungite is developed. The optimal technological parameters of the process for clarifying apple juice by shungite are obtained.uk-UKяблучний сікадсорбційне очищенняшунгітрівняння регресіїоптимізаціякафедра технології консервуванняаpple juiceadsorption purificationshungitregressionoptimizationМоделювання процесу освітлення яблучного соку шунгітомArticle