Нітрати і нітрити та їх вплив на формування якості рослинної сировини - Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Костючок, Неля Вікторівна; Бессараб, Олександр Семенович (My University, 2016)
Проблема накопичення нітратів пов'язана з надмірним використанням мінеральних добрив, хімізацією сільського господарства, погіршенням екології. Понаднормова кількість нітратів у харчових продуктах становить велику небезпеку для здоров’я людини. Доведено їх канцерогенну дію, особливо в разі тривалого і систематичного надходження в організм людини. The problem of nitrate accumulation is associated with excessive use of mineral fertilizers, chemicalization of agriculture, environmental degradation. Excessive amounts of nitrates in food are a great danger to human health. Their carcinogenic effect has been proven, especially in the case of long-term and systematic entry into the human body.
Keywords: моніторинг; нітрати; плодоовочева продукція; monitoring; nitrates; vegetable products; кафедра технології консервування