Пахомова, Катерина ЮріївнаДашковський, Юрій ОлександровичСтоянова, Людмила Олександрівна2015-06-232015-06-232012Пахомова, К. Ю. Вплив гідродинамічної обробки сировини на зміну пектинових речовин / К. Ю. Пахомова, Ю. О. Дашковський, Л. О. Стоянова // Удосконалення процесів і обладнання - запорука інноваційного розвитку харчової промисловості : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 10-11 квітня 2012 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2012. – С. 75-76.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21327Відомо, що з рослинної сировини можна отримати всі необхідні біокомпоненти для нормального функціонування організму, оздоровлення та профілактики захворювань людини. Одним з таких важливих біологічно активних нутрієнтів сировини є пектин за рахунок своїх радіопротекторних, детоксичних, гемостатичних та вологоутримуючих властивостей. It is known that from plant material can be obtained all the necessary bio-components for the normal functioning of the body, treatment and prevention of human diseases. One of these important bioactive nutrients of raw material is pectin at the expense of their radioprotective, detoxing, haemostatic and moisture retaining properties.гідродинамічна установкагідродинамічна обробкапектинові речовинирослинна сировинаhydrodynamic settinghydrodynamic treatmentpectinplant materialВплив гідродинамічної обробки сировини на зміну пектинових речовин