Вплив гідродинамічної обробки сировини на зміну пектинових речовин - Пахомова, Катерина Юріївна; Дашковський, Юрій Олександрович; Стоянова, Людмила Олександрівна (My University, 2012)
Відомо, що з рослинної сировини можна отримати всі необхідні біокомпоненти для нормального функціонування організму, оздоровлення та профілактики захворювань людини. Одним з таких важливих біологічно активних нутрієнтів сировини є пектин за рахунок своїх радіопротекторних, детоксичних, гемостатичних та вологоутримуючих властивостей. It is known that from plant material can be obtained all the necessary bio-components for the normal functioning of the body, treatment and prevention of human diseases. One of these important bioactive nutrients of raw material is pectin at the expense of their radioprotective, detoxing, haemostatic and moisture retaining properties.
Keywords: гідродинамічна установка; гідродинамічна обробка; пектинові речовини; рослинна сировина; hydrodynamic setting; hydrodynamic treatment; pectin; plant material