Перспективи використання суміші пророщених зерен у геродієтичному харчуванні - Бурченко, Людмила Миколаївна; Передерій, Інна Геннадіївна; Білик, Олена Анатоліївна (My University, 2018)
Розглянуто, що суміш пророщених зерен є оптимально збалансованою, так як білок, що входить до складу пророщеного зерна вівса, пшениці, ячменю і кукурудзи, містить всі незамінні амінокислоти, які в процентному відношенні складають до 30% загального вмісту білка. Встановлено, що розроблення продуктів геродієтичного харчування із функціональними властивостями є дуже важливою в сучасних умовах. It is considered that the mixture of germinated grains is optimally balanced, since the protein included in the germinated oats of wheat, barley and corn contains all the essential amino acids, which in percentage terms make up to 30% of the total protein content. It has been established that the development of products of hereditary nutrition with functional properties is very important in modern conditions.
Keywords: зерно пророщене; харчування геродієтичне; люди похилого віку; herodietic nutrition; elderly; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів