Параметри культивування клітин-продуцентів для одержання інтерферонів І типу - Карпов, Олександр Вікторович; Пенчук, Юрій Миколайович; Скроцька, Оксана Ігорівна; Чернега, Ольга Василівна (My University, 2011)
Вивчаються основні технологічні параметри культивування кпітин-продуцентів інтерферону І типу (б/в-ІФН) у створеній дослідній установці з використанням як індуктора молекулярного комплексу дріжджова РНК-гідрохлорид тилорону,іммобілізованого на гранулах Сферону-300 (ІММК). Визначено оптимальні співвідношення кількості кпітин-продуцентів та частинок ІММК у середовищі культивування й оптимальні для культивування клітин швидкості перемішування культурального середовища.
Keywords: інтерферон; індуктор; іммобілізація; сферон; культура клітин; ролерне культивування; мононукпеари; interferon; inductor; immobilization; spheron; culture of cells; scooters cultivation; кафедра біотехнології і мікробіології