Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаМельник, Оксана ПетрівнаПолонська, Тетяна Анатоліївна2018-04-132018-04-132017Радзієвська, І. Г. Дослідження вмісту вітамінного комплексу соняшникової олії за різних умов зберігання / І. Г. Радзієвська, О. П. Мельник, Т. А. Полонська // Стратегия качества в промышленности и образовании : материалы XII международной конференция, 30 мая – 2 июня 2016 г., Технический университет, г. Варна. – Болгария, 2016. – С. 253-256.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26991Якість олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. The quality of the oil is determined by the nature and intensity of the oxidation processes occurring under the influence of external factors. One of the consequences of auto-oxidation of oils is the loss of their vitamin activity as a result of the destruction of vitamins by products of oxidation. At the same time, the destruction of tocopherol, which acts as bioantioxidant, reduces the stability of edible oils during storage.uk-UKоліїантиоксидантивисокоефективна рідинна хроматографіякафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра експертизи харчових продуктівoliyi oilsantioxidantshigh performance liquid chromatographyДослідження вмісту вітамінного комплексу соняшникової олії за різних умов зберіганняThesis