Сімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія Валентинівна2012-04-012012-04-012011Сімахіна, Г. О. Низькотемпературна безвідходна технологія сублімованих продуктів з вуглеводовмісної сировини / Г. О. Сімахіна, Н. В .Науменко // Низькі температури у технологіях оздоровчих продуктів : монографія. - Київ : Сталь, 2011. – С. 235-317.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/633Актуальними є й подальші дослідження у напрямі отримання сухих напівфабрикатів та біологічно активних добавок до їжі методом сублімаційного сушіння. Це єдиний метод, який забезпечує максимальне збереження всіх біологічно активних речовин сировини, дає можливість використати її на якісно новому рівні і відкриває широкі перспективи постачання населенню повноцінної продукції. Актуальны и дальнейшие исследования в направлении получения сухих полуфабрикатов и биологически активных добавок к пище методом сублимационной сушки. Это единственный метод, который обеспечивает максимальное сохранение всех биологически активных веществ сырья, дает возможность использовать ее на качественно новом уровне и открывает широкие перспективы поставок населению полноценной продукции. Topical and further research towards a semi-dry and biologically active additives to food by freeze-drying. This is the only method that ensures maximum preservation of all biologically active substances of raw materials, allows to use it to a new level and opens up broad prospects for supply of high-grade productsuk-UKрослинна сировинатехнології переробленнябіологічно активні речовиништучний холодкріогенні температуримодифікаціїherbsprocessing technologybiologically active substancesartificial coldcryogenic temperaturesmodificationкафедра гуманітарних дисциплінкафедра технології оздоровчих продуктівНизькотемпературна безвідходна технологія сублімованих продуктів з вуглеводовмісної сировиниBook chapter