Венгер, Олександр ОлександровичЛяшенко, Микола ІвановичПроценко, Лідія ВасилівнаМелетьєв, Анатолій ЄвгеновичЛітвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна2013-03-052013-03-052006Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива / О. О. Венгер, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко, та ін. // Наукові праці НУХТ. – 2006. – № 18. – С. 46–49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6739Наведено результати досліджень впливу терміну та умов зберігання пресованого хмелю реєстрованих сортів на склад гірких речовин, індексу старіння та ефірних олій. Визначено, що у процесі зберігання хмелю при температурному режимі +2...+4 °С, можна в 2–4 рази зменшити втрати гірких речовин та в 2 рази – ефірної олії, в результаті чого підвищиться якість хмелю у процесі зберігання.The results of researches of influence of term as well as storage conditions of pressed hop of registered sorts to the content of bitter substances, oxidation index and ethereous oils have given. It has been proven the reduction of bitter substances losses during hop storage in temperature interval +2...+4 °С in 2–4 times and ethereous oils – in 2 times. As result the quality of hop improves during storage.otherхмільіндекс старінняальфа-кислотим’які смолиефірна оліяoxidation indexalpha-acidshopsoft pitchesethereous oilsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра фізикиУдосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пиваArticle