Сімахіна, Галина ОлександрівнаФедоренко (Миколів), Тетяна Іванівна2014-11-132014-11-132014Сімахіна, Г. О. Пектиновмісні композиції з нетрадиційної сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів / Г. О. Сімахіна, Т. І. Миколів // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції –основнізасади її конкурентоздатності : матеріали ІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 9 вересня 2014 р. — К., 2014. – С. 54-55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18282Завданням сучасної харчової промисловості, наукових співробітників та практиків галузі є розроблення, виробництво й використання нового покоління харчових продуктів, які носять назву «оздоровчих», «функціональних», «оптимальних», «спеціальних» тощо. Вони відзначаються високою біологічною та фізіологічною активністю, необхідною для реалізації механізмів ферментативного каталізу і обміну речовин, підтримання гомеостазу та біохімічного забезпечення усіх життєвих функцій організму людини. The task of the modern food industry, researchers and industry practitioners is to develop, manufacture and use of a new generation of foods that are called "health", "functional", "best", "Special" and so on. They are characterized by high biological and physiological activity necessary to implement mechanisms of enzymatic catalysis, metabolism, maintain homeostasis and biochemical systems for all vital functions of the human body.uk-UKхарчові продуктинетрадиційна сировинапектиновмісні композиціїpektynovmisni compositionfoodalternative raw materialsкафедра технології оздоровчих продуктівПектиновмісні композиції з нетрадиційної сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктівOther