Збивна солодка страва з поліфункціональним напівфабрикатом - Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович (My University, 2021)
Проведені дослідження свідчать про доцільність використання поліфункціонального напівфабрикату, що складається з емульгованої системи соняшникової та оливкової олії, порошку з моркви та натрійкарбоксиметилцелюлози для отримання крему з приємними смаковими властивостями, покращеними фізико-хімічними показниками якості та підвищеною харчовою цінністю. The conducted researches testify to expediency of use multifunctional semi-finished product consisting of an emulsified system sunflower and olive oil, carrot powder and sodium carboxymethylcellulose to obtain a cream with a pleasant taste properties improved by physicochemical quality indicators and increased nutritional value.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; солодка страва; харчова емульсія; напівфабрикат; харчова цінність; полідисперсна система; сушена харчова продукція; купажована олія; sweet dish; food emulsion; semi-finished product; nutritional value; polydisperse system; dried food products; blended oil