Психологічні особливості кар’єрного зросту жінки-керівника - Шохіна, Ірина Валеріївна; Нікітіна, Ірина Всеволодівна (My University, 2014)
Конкретний вибір життєвого шляху жінка робить сама відповідно до своїх особистих якостей, уподобань, смаків, обставин життя, але можливість такого вибору сильно залежить від того, яку економічну і моральну підтримку надасть їй держава і суспільство на кожному з обраних нею шляхів. Проте ніяка, навіть найпрогресивніша, соціальна практика не може скасувати психологічні труднощі, які виникають при «подвійній» зайнятості жінки на роботі і вдома. Рівноправне становище жінки в суспільстві істотно змінює традиційні уявлення про такі риси, як мужність і жіночність. Жінці-керівнику тепер більшою мірою притаманні такі зразки поведінки, які раніше закріплювалися за чоловіками, наприклад, здатність приймати рішення, відстоювати свою думку, незалежність. Specific life choices a woman makes herself according to their personal characteristics, preferences, tastes, circumstances of life, but the possibility of such a choice is highly dependent on the kind of economic and moral support to give her the state and society in each of its chosen paths. But no, even the most progressive, social practice can not undo the psychological difficulties associated with "dual" employment of women at work and at home. Equal status of women in society fundamentally changes the traditional notion of traits such as masculinity and femininity. Woman executives now increasingly characteristic of such patterns of behavior that were previously fixed by men, such as the ability to make decisions, defend their opinion, independence.
Keywords: жінка-керівник; кар’єра; woman-leader; career choice; кафедра гуманітарних дисциплін