Спосіб виробництва кріплених сиропів для просочування кондитерських виробів (Деклараційний патент на корисну модель № 110790) - Кузьмін, Олег Володимирович; Обеснюк, Ольга Олегівна; Кушлак, Антон Сергійович; Грушевська, Ірина Олегівна (My University, 2016)
Спосіб виробництва кріплених сиропів для просочування кондитерських виробів передбачає введення цукру-піску у киплячу воду у масовому співвідношенні 1:1,1, уварювання сиропу до щільності 1,22-1,25 кг/дм3 при постійному помішуванні з видаленням піни, охолодження до температури 20 °C та проціджування, купажування цукрового сиропу з додаванням ромової есенції, коньяку України або десертного вина при подальшому докріпленні, в результаті отримують в'язкий прозорий сироп вологістю 46-54 % з ромовим, винним або коньячним запахом. Method of producing fortified syrup for impregnation confectionery involves putting sugar in boiling water in a weight ratio of 1: 1.1, boiling syrup to the density 1,22-1,25 kg / dm3 with constant stirring removing foam, cooling to a temperature of 20 ° C and filtering, blending sugar syrup with the addition of rum essence, brandy Ukraine or dessert wine with a further dokriplenni, the result is a clear viscous syrup humidity 46-54% with rum, brandy or wine accessories Hom
Keywords: сироп; syrup; кондитерській виріб; pastry; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції