Інноваційний розвиток України в умовах корупційного ризику - П'янкова, Оксана Василівна (My University, 2015)
У статті визначено інновацію як пріоритетний чинник стійкого розвитку, актуалізовано проблему інноваційного розвитку в умовах значного корупційного ризику, досліджено результати Глобального інноваційного індексу та Індексу корупційного ризику для країн-світових лідерів, регіональних лідерів, України. Проаналізовано структуру індексів і динаміку показників, визначено «слабкі» й «сильні» підіндекси Глобального інноваційного індексу та Індексу корупційного ризику економіки України. Виявлено від ’ємну кореляцію рівня розвитку й реалі зації інноваційного потенціалу та корупційного ризику, сформовано пропозиціїщодо інноваційного розвитку країни в умовах корупційного ризику.
Keywords: інновація; інноваційний розвиток України; innovation; innovative development; корупція; corruption; кафедра економіки праці та менеджменту