Клименко, Михайло МиколайовичШевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаГащук, Олександра ІзидорівнаШтонда, Оксана Анатоліївна2013-12-102013-12-102002Клименко, М. М. Використання текстурованного борошна з квасолі у виробництві реструктурованих шинкових виробів / М. М. Клименко, І. І. Кишенько, О. І. Гащук, O. A. Штонда // Вісник Сумського національного аграрного університету. – Суми: - 2002. - Вип. 6. – С. 383-385.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11892Проаналізовано перспективи використання у виробництві реструктурованих шинок текстурованого борошна з квасолі. З'ясовано характер змін нативної квасолі при волого-термічній обробці, що дозволяє використовувати її як джерело високоякісного білка, вуглеводів, харчових волокон. Досліджено позитивний вплив волого-термічної обробки на функціонально-технологічні властивості біополімерів квасолі. Встановлено їх вплив на формування структури шинок. Analysis of the prospects for use in restructured hams teksturovannoho meal of beans . Found out the nature of changes in the native beans moist heat treatment that you can use it as a source of high quality protein , carbohydrates, dietary fiber. Investigated the positive impact wet- heat treatment on functional and technological properties of biopolymers beans. Determined their impact on the structure of the tavern.otherекструзіяекстракціям'ясні виробибілкифункціонально-технологічні властивостітекстуроване квасолеве борошноextrusionextractionmeatsproteinsfunctional and technological propertiestextured bean flourкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВикористання текстурованного борошна з квасолі у виробництві реструктурованих шинкових виробівArticle