Ошпарювач бурякової стружки (Патент на винахід №91568) - Люлька, Дмитро Миколайович; Пономаренко, Віталій Васильович; Якименко, Сергій Олександрович (My University, 2014)
Ошпарювач бурякової стружки складається з циліндричного корпусу, приводу, встановленого всередині корпуса трубовала з лопатями, які встановлені по гвинтовій лінії. Зі сторони завантаження лопаті мають призматичну форму і з'єднані між собою металевими полосами, вигнутими по спіралі та утворюють теплообмінну частину ошпарювача, а зі сторони вивантаження лопаті мають трикутну форму та утворюють перемішуючу частину ошпарювача. Кінці лопатей перемішуючої частини попарно з'єднані між собою металевими полосами, вигнутими по спіралі. A cossettes scalder consists of cylindrical housing, drive, pipe arbor installed inside the housing with blades installed along the helical curve. From charging side the blades have prismatic shape and connected among themselves with metallic bands curved in helix, and form heat-exchange part of scalder, and from the discharging partthe blades have triangular form and form mixing part of the scalder. The ends of blades of mixing part are connected in couples with metallic bands curved in helix.
Keywords: ошпарювач; oshparyuvach; лопаті; blades; стружка; shaving; привод; drive; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування