Використання препаратів поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В - 7241 для деструкції нафтових забруднень ґрунту за присутності важких металів - Антонюк, Ніна Олександрівна; Конон, Анастасія Дмитрівна (My University, 2014)
У результаті проведеної роботи показана ефективність використання препаратів ПАР A. calcoaceticus ІМВ В-7241 для деструкції комплексних з важкими металами нафтових забруднень грунту навіть за зниженої температури. As a result of the efficiency of the use of drugs surfactants A. calcoaceticus IIB B-7241 for complete destruction of heavy metals oil contaminated soil even at low temperatures.
Keywords: деструкція нафтових забруднень; забруднення ґрунтів; поверхнево-активні речовини; destruction of oil pollution; soil contamination; surfactants; кафедра біотехнології і мікробіології