Розумні пакувальні рішення з інтеграцією сенсорів для контролю якості та безпеки харчових продуктів - Цюрпита, Михайло Євгенійович; Бабко, Євген Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович (My University, 2024)
У процесі дослідження тестуються кілька типів сенсорів, інтегрованих у пакувальні матеріали, для моніторингу критичних параметрів, що впливають на якість харчових продуктів, таких як температура, вологість, рівень кисню та наявність шкідливих газів, як-от аміак чи вуглекислий газ, які можуть утворюватися під час псування продуктів. Температурні сенсори встановлюються на різних ділянках упаковок для забезпечення рівномірного контролю температури всередині, і вони виявляють навіть незначні зміни, наприклад, на 5 % протягом 2 хв., що дозволяє оперативно реагувати на можливі проблеми з умовами зберігання або транспортування.
Keywords: сенсор; моніторинг критичних параметрів; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування