Перспективи створення концентратів антиоксидантної дії з лікарських трав - Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2014)
У роботі досліджено широкий спектр лікарських рослин і на їхній основі запропоновано технологію концентратів з максимальним вмістом біофлавоноїдів (30…70 %), призначених як для безпосереднього споживання, так і для збагачення традиційних харчових середовищ при виробництві продукції оздоровчого, профілактичного, лікувального призначення. Технологія може бути впроваджена на діючих харчових та фармацевтичних підприємствах. The article represents the results of researching the wide array of medical herbs that became the basis for the technology of the concentrates with maximal content of bioflavonoids (30…70 per cent). They may be destined for either direct consumption or enriching the traditional environments in production of foodstuffs with healthy, preventive, and curative effects. This technology can be implied on the working food and pharmaceutical enterprises.
Keywords: технологія; концентрати; вільнорадикальне окислення; антиоксиданти; лікарські рослини; захисні функції; фенольні сполуки; technology; concentrates; free radical oxidation; antioxidants; curative plants; protective functions; phenol substances; кафедра технології оздоровчих продуктів