Аналіз процесів деформації і дробіння крапель в апаратах харчових виробництв - Марценюк, Олександр Степанович; Овчарук, Володимир Олексійович; Дзис, А. С. (My University, 1998)
Розглянуто механізм процесів деформації і дробіння крапель у газовому та рідинному потоках, а також характеристику цих процесів за допомогою чисел Вебера при невисоких відносних швидкостях фаз, що реалізуються в насадкових і розпилювальних апаратах системи газ-рідина та в апаратах з мішалками для приготування харчових емульсій.
Keywords: газовий потік; рідкий потік; деформація і дробіння крапель; число Вебера; gas stream; liquid stream; deformation and crushing of drops; number of Vebera; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв