Розробка технології м'ясного паштету з м’яса кролів для спеціального харчування - Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Левченко, Максим Петрович (My University, 2024)
Комбінування сировини дозволяє отримати різноманітні за складом високоякісні продукти, розширює асортимент і дозволяє вводити оптимальні рецептури для забезпечення найкращої консистенції та біологічної цінності готової продукції. З метою зменшення цін та підвищення доступності функціональних продуктів для широких верств населення стоїть важливе завдання – створення вітчизняних видів збалансованих функціональних та лікувально-профілактичних продуктів харчування. Продукти харчування функціонального та лікувально-профілактичного напряму повинні не тільки забезпечувати організм у їжі та енергії, а й вітамінами, харчовими волокнами та біологічно значущими речовинами. Запропоновано вдосконалену рецептуру паштету з м'яса кролів з додаванням рослинних компонентів

The combination of raw materials allows you to obtain high-quality products with diverse composition, expands the assortment and allows you to introduce optimal recipes to ensure the best consistency and biological value of the finished products. In order to reduce prices and increase the availability of functional products for the general population, there is an important task - the creation of domestic types of balanced functional and medical and preventive food products. Food products of functional and therapeutic and preventive direction should not only provide the body with food and energy, but also with vitamins, dietary fibers and biologically significant substances. An improved recipe of pate made from rabbit meat with the addition of plant components is proposed
Keywords: м'ясні паштети; м'ясо кролів; спеціальне харчування; meat pastes; rabbit meat; special food; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів