Напрямки переробки дефекату цукрового виробництва - Петренко, Тетяна Володимирівна; Перепелиця, Олександр Петрович (My University, 2014)
Раніше було повідомлено про хімічний склад дефекату Томашпільського цукрового заводу і встановлено, що основним компонентом цього відходу є кальцій-карбонат, вміст якого складає до 58 %. Результати хімічного аналізу на токсичні елементи: Кадмій, Плюмбум, Хром і Арсен показали, що він не несе екологічну загрозу, а тому може використовуватися в якості вихідної сировини для речовин різного призначення. Earlier it was reported on the chemical composition defekatu Tomashpil sugar factory and found to be a major component of this care is calcium-carbonate content of which is up to 58%. Results of chemical analysis for toxic elements: Cadmium, Lead, Chromium and Arsene has shown that he does not bear the environmental threat, and therefore can be used as feedstock for substances different purposes.
Keywords: кальцій-карбонат; фосфатні добрива; дефекат; calcium carbonate; phosphate fertilizer; defekat; кафедра харчової хімії