Розробка високоавтивного коагулятора для нейтралізації фосфоліпідів із соняшникової олії - Околіта, Віталій Юрійович; Шевченко, Владислав Олександрович; Бабко, Євген Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович (My University, 2024)
Результати досліджень показали ефективність роботи запропонованої конструкції коагулятора. Вміст фосфоліпідів знизився в результаті дегумінгу в усіх зразках олії, при цьому використання нанорозмірного коагулянту «Алюкол» покращив розділення олійної та фосфоліпідної фракцій Вміст фосфоліпідів знизився з 0,42 % у сирій олії до 0,21 % після водного дегумінгу та до 0,052 % при додаванні нанорозмірного коагулянту «Алюкол».
Keywords: коагулянт; фосфоліпіди; Алюкол; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування