Кіях, Євгеній БорисовичБендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБессараб, Олександр Семенович2023-07-052023-07-052023Кіях, Є. Б. Удосконалення технології соусів із додаванням бобових / Є. Б. Кіях, О. В. Дущак, О. С. Бессараб // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3-7 квітня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 1. – С. 237https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40971Величезну роль у вирішенні проблеми збільшення кількості білка відіграють зернобобові культури як сировина для його виробництва, до яких належать соя, горох, квасоля, сочевиця, нут, маш, арахіс. За хімічним складом та харчовою цінністю ці культури найбільш близькі до тваринних білків – м'яса, риби, а також молока. A huge role in solving the problem of increasing the amount of protein is played by legumes as raw materials for its production, which include soybeans, peas, beans, lentils, chickpeas, mung beans, and peanuts. In terms of chemical composition and nutritional value, these crops are closest to animal proteins - meat, fish, and milk.бобовібілокрослинна сировинахарчові продуктиlegumeswhitevegetable raw materialsfoodкафедра технології консервуванняУдосконалення технології соусів із додаванням бобовихThesis