«Їстівна плівка» як спосіб подовження терміну зберігання пряників - Чорна, Анастасія Іванівна; Голь, Артем Олегович; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна (My University, 2015)
Нами досліджувалися сирцеві пряники виготовлені в лабораторних умовах максимальний термін зберігання яких 20 діб. Як покриття було використане їстівне покриття на основі декстрину та желатину з пластифікатором гліцерин. Динаміку зміни масової частки вологи пряників досліджували порівнянням зі зразками без покриття та глазурованим цукровим сиропом. We studied raw cakes made in laboratory conditions with a maximum shelf life of 20 days. As a coating, an edible coating was used on the basis of dextrin and gelatin with glycerin plasticizer. The dynamics of change in the mass fraction of moisture of gingerbread was investigated by comparison with samples without coating and glazed sugar syrup.
Keywords: їстівна плівка; пряники; черствіння; edible film; gingerbread; drawing; кафедра експертизи харчових продуктів