Чорна, Анастасія ІванівнаГоль, Артем ОлеговичШульга, Оксана СергіївнаАрсеньєва, Лариса Юріївна2018-07-172018-07-172015«Їстівна плівка» як спосіб подовження терміну зберігання пряників / А. І. Чорна, А. О. Голь,О. С. Шульга, Л. Ю. Арсеньєва // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : Матеріали ІV Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 8 вересня 2015 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2015. – С. 130-131.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28033Нами досліджувалися сирцеві пряники виготовлені в лабораторних умовах максимальний термін зберігання яких 20 діб. Як покриття було використане їстівне покриття на основі декстрину та желатину з пластифікатором гліцерин. Динаміку зміни масової частки вологи пряників досліджували порівнянням зі зразками без покриття та глазурованим цукровим сиропом. We studied raw cakes made in laboratory conditions with a maximum shelf life of 20 days. As a coating, an edible coating was used on the basis of dextrin and gelatin with glycerin plasticizer. The dynamics of change in the mass fraction of moisture of gingerbread was investigated by comparison with samples without coating and glazed sugar syrup.uk-UKїстівна плівкапряникичерствінняedible filmgingerbreaddrawingкафедра експертизи харчових продуктів«Їстівна плівка» як спосіб подовження терміну зберігання пряниківThesis