Застосування ефектів гідродинамічної і пароконденсаційної кавітації у цукровій промисловості - Марценюк, Олександр Степанович; Немирович, Петро Михайлович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Пастушенко, Ігор Миколайович; Матиящук, Андрій Миколайович (My University, 2012)
Проаналізована можливість застосування гідродинамічної і пароконденсаційної кавітації в цукровій промисловості з поясненням фізико-хімічних ефектів, які виникають під час кавітації і сприяють очищенню дифузійних соків і клеровок, підвищенню реакційної здатності водно-вапняних суспензій, прискорення процесів відстоювання, фільтрування, деамонізації конденсатів.
Keywords: активація; activation; водно-вапняна суспензія; гідродинамічна кавітація; дифузійний сік; пароконденсаційна кавітація; водно-известковая суспензия; гидродинамическая кавитация; диффузионный сок; пароконденсационная кавитация; water and lime suspension; hydrodynamic cavitation; diffusion juice; vapor-condensation cavitation; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології консервування