Морфологічний аналіз машин для пакування в’язко-пластичних харчових продуктів та дослідження вагових дозувальних пристроїв - Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Михайлик, Борис Вадимович; Марцинкевич, Леся Валентинівна (My University, 2021)
Морфологічний аналіз із застосуванням морфологічного ящика широко застосовується під час дослідження різних технічних систем, у т.ч. і пакувального обладнання. Метою проведених досліджень є аналіз типових функціональних мехатронних модулів пакувальних машин для визначення усіх їх потенційно можливих конструктивних виконань. З усіх дій, що потенційно може виконувати досліджувана технічна система розглядаються лише ті, які призводять до бажаного результату – якісна реалізація процесу пакування з отриманням паковань відповідної форми, кількості та якості.Morphological analysis using a morphological box is widely used during the study of various technical systems, including and packaging equipment. The purpose of the research is to analyze the typical functional mechatronic modules of packaging machines to determine all their potential constructive performances. Of all the actions that can potentially perform the studied technical the system is considered only those that lead to the desired result - quality implementation the packaging process to obtain packaging of the appropriate shape, quantity and quality.
Keywords: пакувальна машина; в'язко-пружно-пластичні системи; дозатор ваговий; viscoelastic-plastic systems; packaging machine; weighing feeder; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв