Bohdan, OleksandrStukalska (Ivanova), NataliiaKuzmin, Oleg2025-01-242024Bohdan, O. S. Optimization of the recipe for making galettes improved with innovative ingredients / O. S. Bohdan, N. M. Stukalska, O. V. Kuzmin // The level of development of science and technology in the XXI century : Innovative technology, Computer science, Transport, Physics and mathematics : monograph. – 2024. – Book 32, Part 2. – Pp. 89–96. (Monographic series : European Science).ISBN 978-3-98924-059-9https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46630У статті досліджується оптимізація рецептури галет шляхом введення інноваційних інгредієнтів, таких як цитрусовий пектин і гарбузове порошок, для покращення ступеня зволоження продукту та загальної якості.This paper explores the optimization of a galette recipe by incorporating innovative ingredients like citrus pectin and pumpkin powder to improve the product's wetting degree and overall qualityenкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїоптимізаціярецептурагалетиінноваційні інгредієнтипектингарбузовий порошокякістьступінь зволоженняматематична модельфакторний експериментoptimizationrecipegalettesinnovative ingredientspectinpumpkin powderqualitywetting degreemathematical modelfactorial experimentOptimization of the recipe for making galettes improved with innovative ingredientsBook chapterhttps://doi.org/10.30890/2709-2313.2024-32-00-025https://orcid.org/0000-0001-9321-6684https://orcid.org/0000-0001-6590-7170https://orcid.org/0009-0006-3947-3552