Біохімічне очищення стічних вод, що містять вуглеводи нафти - Семенова, Олена Іванівна; Шилофост, Тетяна Олександрівна (My University, 2013)
Проаналізована фазова структура нафтопродуктів, які містяться в стічних водах. Визначені показники забрудненості стічних вод, що містять вуглеводи нафти. Наведено перелік організмів активного мулу, які здатні окиснити нафтопродукти в стічних водах. Запропоновано удосконалене апаратурне оформлення, що задовольняє максимальним сорбційним особливостям активного мулу. Analyzed the phase structure of the oil contained in the wastewater. Defined indicators of pollution in wastewater containing carbohydrates oil. A list of the activated sludge organisms which are able to oxidize in the effluent oil. Proposed advanced hardware design that satisfies the maximum sorption characteristics of the activated sludge.
Keywords: пінотенк; аеротенк; стічні води; біохімічне окиснення; нафтопродукти; pinotenk; aeration; petroleum products; industrial wastewater; biochemical oxidation; кафедра екології та екоменеджменту