Костючик, Олена ОлександрівнаГрушковська, Аліна ОлександрівнаШутюк, Віталій ВолодимировичВасилів, Володимир Павлович2020-02-142020-02-142016Дослідження процесу осмотичного зневоднення яблук / О. О. Костючик, А. О. Грушковська, В. В.Шутюк, В. П. Василів // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф. мол. учен., асп. і студ. – Київ : ЦП КОМПРИНТ, 2016. – С. 316–317.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30776Робота присвячена осмотичному обробленню яблук. Проведені дослідження з визначення кінетики зміни маси яблук під час осмотичного зневоднення нарізаних циліндрами показали, що швидкість зневоднення збільшується зі збільшенням температури і початкової концентрації розчину. А розмір зразків обернено-пропорційно впливає на кінетику зневоднення.otherосмотичне зневодненняяблукапроцесosmotic dehydrationapplesprocessкафедра технології консервуванняДослідження процесу осмотичного зневоднення яблукThesis