Вплив температури на колоїдну й мікробіологічну стійкість безалкогольних напоїв - Кошова, Валентина Миколаївна; Пилипенко, С. А.; Дубніцька, Т. (My University, 2009)
Тонізуючий напій «Чайне диво» розрахований на випуск у літній період, коли безалкогольні напої користуються найбільшим попитом, тому до його до його рецептури було додано лише аскорбінову кислоту. Вона не тільки вітамінізує, а й підвищує мікробіологічну стійкість, оскільки є непоганим консервантом. The tonic drink "tea miracle" is intended for release in the summer, when soft drinks are most popular because its its a recipe has been added ascorbic acid. It not only vitaminizuye but also increases microbial resistance, as there is a good preservative.
Keywords: колоїдна стійкість; напій; стевіазид; цукровий сироп; мікроорганізми; colloidal stability; drink steviazyd; sugar syrup; microorganisms; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства