Левандовський, Леонід ВікторовичМихайлів, Андрій Петрович2012-03-262012-03-262011Левандовський, Л. В. Вплив концентрації сухих речовин середовища на метаболізм дріжджів при спиртову зброджуванні зернового сусла / Л. В. Левандовський, А. П. Михайлів // Харчова промисловість. - 2010. - Вип. 9. – С. 33-36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/529Наведено результати досліджень вмісту вторинних продуктів бродіння у дозрілій бражці при зброджуванні основного сусла з вмістом сухих речовин (СР) від 17 до 20 % дріжджами, вирощеними на середовищі концентрацією 18 та 19 % СР. З точки зору накопичення вторинних продуктів бродіння та економічності процесу найбільш прийнятним є використання для бродіння дріжджів, вирощених на суслі з 19 % СР. Results on the content of secondary products of fermentation in spirit brew during the fermentation of the wort with the main content of dry substanses (DS) of 17 to 20% of yeast grown on a medium concentration of 18 and 19% DS. In terms of accumulation of secondary products of fermentation and efficiency of the process is the most effective use for the fermentation of yeast, which are grown on wort with 19% DS.otherтехнологіясуслодріжджіконцентраціябражкаnechnologywortyeastconcentrationspirit brewВплив концентрації сухих речовин середовища на метаболізм дріжджів при спиртовому зброджуванні зернового сусла