Гуміарабік, як гідроколоїд в формуванні стабільної емульсійної системи харчових продуктів - Луговська, Оксана Андріївна; Боярська, Ольга Вікторівна; Гальчук, Віталій Олегович; Сидор, Василь Михайлович (My University, 2014)
Досліджувались 3 зразки харчових емульсій з використанням різної кількості гуміарабіку, як стабілізатору (при сталій масляній фазі) та 3 зразка емульсій з змінною масляною фазою і постійною кількістю стабілізатору. Вимірювались показники кожної емульсії: віскозиметром Брукфільда - в’язкість, мікроскопом EASTCOLIGHT 92012-ЕС (100x, 250x, 550x, 750х) - розмір часток, мутно метром 2100P- мутність. Investigated three samples of food emulsions using different amounts of gum arabic as stabilizer (at constant oil phase) and 3 sample emulsions of varying oil phase and a constant amount of stabilizer. Measured values ​​of each emulsion: Brookfield viscometer - viscosity microscope EASTCOLIGHT 92012-ES (100x, 250x, 550x, 750h) - particle size, dull meter 2100P-turbidity.
Keywords: розмір часток; гуміарабік; емульсія; мутність; в’язкість; particle size; acacia; emulsions; turbidity; viscosity; кафедра експертизи харчових продуктів