Ефективність модернізації шнеків дифузійних апаратів системи DdS і С-17 - Пушанко, Микола Миколайович; Лисянський, Віктор Маркович; Бузикін, О. М. (My University, 1966)
Аналітичний метод дослідження процесу екстракції цукру з буряків в апаратах системи DdS показав, що коефіцієнти масовіддачі на різних ділянках апарата залежать від його конструктивних особливостей і від технологічного режиму роботи. Отже, за локальними значеннями коефіцієнта масовіддачі в апараті можна судити про раціональність конструкції окремих елементів апарата і про оптимальність режиму роботи. Так, проведені дослідження показали, що більш раціональним типом пристрою для переміщення і перемішування стружки була б конструкція робочого органу з використанням лап і контрлап замість шнеків.
Keywords: шнек; стружка; коефіцієнт масовіддачі; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; коэффициент массоотдачи; screw; shavings