Розробка способу підвищення точності вимірювань ультразвукового пристрою контролю ширини стрічки у повітрі - Рішан, Олександр Йосипович (My University, 2017)
Основною і суттєвою складовою похибки при ультразвуковому тіньовому методі контролю ширини, є випадкова похибка флуктуації, яка виникає в первинному вимірювальному перетворювачі ширини при зміні швидкості повітряних потоків в акустичній зоні вимірювання. The main and essential component of the error in the ultrasound shadow is a random error of the fluctuation that occurs in the primary measuring transducer of the width when the air flow velocity changes in the acoustic measurement zone.method of width control.
Keywords: ПВПШ; ультразвуковий пристрій; ultrasonic devices; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка