Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаКуделко, Альона Олександрівна2023-06-122023-06-122022Бажай-Жежерун, С. Використання нетрадиційних видів зернової сировини у виробництві продуктів оздоровчого спрямування / С. Бажай-Жежерун, А. Куделко // Актуальні проблеми науки та освіти: реалії та перспективи : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 9 грудня 2022 р., м. Київ. – Київ, 2022. – С. 84-85https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40803Використання нетрадиційних видів зернової сировини таких як чумиза (Setaria italica), теф, просо пальчасте (Eleusine coracana (L.) Gaertn.), плоди кіноа (Chenopōdium quīnoa) тощо надає можливість створювати нові харчові продукти, зокрема оздоровчого та лікувально-профілактичного спрямування, а також виготовляти поживні страви у закладах громадського харчування. The use of non-traditional types of grain raw materials such as chumiza (Setaria italica), teff, finger millet (Eleusine coracana (L.) Gaertn.), quinoa fruits (Chenopōdium quīnoa), etc., provides an opportunity to create new food products, in particular, health-improving and therapeutic-prophylactic direction, and also make nutritious meals in catering establishments.otherзернові культуричумизатефкіноаcereal cropssetaria italicateffquinoaкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання нетрадиційних видів зернової сировини у виробництві продуктів оздоровчого спрямуванняOther