Класифікація оптичних сепараторів зерна - Галка, Дмитро Володимирович; Шаран, Андрій Васильович (My University, 2025)
Останніми роками все ширшого впровадження набуває використання методів оптичного сепарування зерна у зернопереробній галузі на світовому рівні та в Україні зокрема. Проте на сьогодні практично відсутні достовірні наукові дані стосовно ефективності використання оптичних сортувальнків у зернопереробці. Розробка класифікації існуючих оптичних сортувальників є першим кроком у дослідженні доцільності застосування оптичного сортування для досягнення різних технологічних цілей

In recent years, the use of optical grain separation methods in the grain processing industry has been increasingly widely implemented at the global level and in Ukraine in particular. However, today there is practically no reliable scientific data on the effectiveness of using optical sorters in grain processing. The development of a classification of existing optical sorters is the first step in studying the feasibility of using optical sorting to achieve various technological goals
Keywords: оптичний сепаратор; optical separator; зерно; grain; зернопереробна галузь; grain processing industry; кафедра технології зберігання і переробки зерна