Проблема сертифікації Автоматизованих систем керування - Грабовський, Георгій Геннадійович; Грудін, Михайло Генадійович; Хлобистова, Ольга Андріївна (My University, 2000)
Автоматизовані системи керування підвищують ефективність об`єктів керування, однак в той же час можуть створювати потенційну загрозу для життя і здоров`я людей і для персоналу. Тому використання таких систем керування повинно супроводжуватися їх сертифікацією. Computerized control system influence on effectivity of objects to be controlled, that are potentially dangerous for human life and health and for environment. In this connection the problem of control of these systems quality based on the production certification methods arises.
Keywords: сертифікація; автоматизовані системи керування; потенційна небезпека для людського життя і здоров`я; computerized control system; potentially dangerous for human life and health and for environment; certification; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки