Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаКосоголова, Людмила ОлексіївнаМалежик, Іван ФедоровичЛуцик, Юрій ПавловичБезусов, Анатолій Тимофійович2014-06-122014-06-122006Дослідження процесу сушіння інфрачервоними променями морквяних вичавок / Т. М. Левківська, Л. О. Косоголова, І. Ф. Малежик та ін. // Наукові праці ОНАХТ. – 2006. - Вип. 28, Т. 2. – С. 294-297.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15017Доведено, що застосовування ІЧ-сушіння морквяної сировини, попередньо бланшованої парою, дозволяє одержати продукт з підвищеним вмістом β-каротину при невеликій тривалості процесу сушіння. It is proved that the use of infrared drying of carrot raw, pre-blanched steam allows to obtain a product with a high content of β-carotene with a small length of the drying process. this is accompanied inactivation of peroxidase by 85-90%.uk-UKβ-каротинморквяні вичавкибланшуванняІЧ-сушінняпероксидазаβ-carotenecarrot husksblanchingIR dryingperoxidaseкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняДослідження процесу сушіння інфрачервоними променями морквяних вичавокArticle