Тихонюк, A. B.Дадеко, Л. І.Хомічак, Любомир МихайловичКлименко, Лариса Степанівна2012-04-042012-04-042010Удосконалений експрес-метод визначення кольоровості білого цукру на модернізованому колориметрі ЦУ ТЕП-СМ / А. В. Тихонюк, Л. І. Даденко, Л. М. Хомічак, Л. С. Клименко // Цукор України. - 2010. - № 3 (59). – С. 37-40.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/721За рахунок модернізації приладу для вимірювання кольоровості білого цукру без розбавлення та вдосконалення відповідної методики без попередньої пробопідготовки вдалося скоротити тривалість проведення аналізу до 30 секунд та отримати значення кольоровості з похибкою, що не перевищує вимоги ДСТУ 2015-92 (ГОСТ 12572-93).Due to modernization of device for measuring the coloured of white sugar without dilution and perfection of the proper method without previous sample preparation to shorten duration of up of analysis to 30 seconds and to get the value of coloured with an error which does not exceed the requirement of DSTU 2015-92 (GOST 12572-93).otherсвітлодіодиlight-emitting diodesбілий цукорколориметр ЦУ-ТЕП-СМмодернізаціякольоровістьпохибкаумовні одиницішкалаwhite sugarchromometer ZU TEP-CMmodernizationcolourederrorconditional unitsscaleкафедра технології цукру і підготовки водиУдосконалений експрес-метод визначення кольоровості білого цукру на модернізованому колориметрі ЦУ ТЕП-СМ