Сімахіна, Галина Олександрівна2014-06-182014-06-182012Сімахіна, Г. О. Модифікація хімічного складу харчової клітковини механоактивуванням / Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 121-126.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15317Теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено ряд хімічних змін, які протікають у матеріалах при їх диспергуванні у пристроях спеціальної конструкції – дезінтеграторах. Використання механічних методів активування викликає часткову деградацію високополімерів харчової клітковини, підвищуючи харчову цінність її біокомпонентів та ступінь засвоєння живим організмом. The sequence of chemical changes in materials during their dispersion in specially constructed devices (disintegrators) was theoretically proved and experimentally confirmed in this article. The author showed that the usage of mechanical methods of disintegration leads to partial degradation of food cellulose high-polymers, which would raise the nutritional value of its components and therefore increase the grade of its absorption by live organism.uk-UKхарчова клітковинадиспергуваннямеханохіміявисокополімериподрібнювачімоносахаридиfood cellulosedispersionmechanical chemistryhigh-polymersdisintegratorsmonosaccharideкафедра технології оздоровчих продуктівМодифікація хімічного складу харчової клітковини механоактивуваннямArticle