Мовна стратегія тактовності у діловому спілкуванні (на прикладі англомовних джерел) - Дужик, Наталія Степанівна (My University, 2018)
Предметом аналізу стали найбільш вживані мовні засоби для тактовного висловлювання думки у діловому спілкуванні. Вибір лексичних та граматичних одиниць зумовлювався їх здатністю забезпечувати ефективну та неконфлікну взаємодію. The subject of analysis is linguistic means which are frequently used for expressing thoughts in a politically correct way. The choice of lexical and grammatical units was guided by their ability to ensure effective and conflict-free interaction.
Keywords: мовна тактовність; політична коректність; толерантність; politeness of discourse; political correctness; tolerance; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації