Удосконалення сутності та класифікації кредитних операцій банку - Лисенок, Олексій Володимирович; Пюро, Богдана Іванівна (My University, 2018)
Переважну частину активів банку становлять надані кредити, а процентні доходи та витрати на формування резервів під кредити є важливими чинниками прибутковості банку, що пояснює актуальність даної теми. У статті досліджуються різні погляди науковців та практиків на проблему визначення сутності економічної категорії «кредит». Здійснюється критичний аналіз та систематизація поглядів на дану проблему і за отриманими результатами подається вдосконалене визначення кредиту як економічних відносин, що виникають між суб’єктами ринку у зв’язку з передачею один одному в тимчасове користування вільних коштів на засадах зворотності, строковості та платності. За результатами дослідження наукової і практичної літератури у статті наводиться загальна класифікація кредитів, а також удосконалена класифікація банківських кредитів.
Keywords: кредит; економічні відносини; кредитні відносини; сredit; economic relations; credit relations; кафедра фінансів