Гідравліка і гідропневмопривід : методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольних робіт для студентів спеціальності 6.090200 «Обладнання переробних і харчових виробництв» заочної форми навчання - Мотуз, Ігор Костянтинович; Кулінченко, Віталій Романович (Український державний університет харчових технологій, 2001)
Методичні рекомендації передбачають засвоєння студентами понять і законів гідравліки і гідравлічних машин і застосування цих законів під час вивчення спеціальних дисциплін та в інженерних розрахунках.

Methodical recommendations foresee mastering of concepts and laws of hydraulics and hydraulic machines and application of these laws students during the study of the special disciplines and in engineerings calculations.
Keywords: гідравліка; hydraulics; динаміка; труби; витікання; машини; насоси; статика; statics; dynamics; pipes; expiration; machines; pumps; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв