Розроблення нового асортименту помадно-кремових цукерок із застосуванням ягідної сировини з підвищеним вмістом флавоноїдів - Стадник, Світлана Богданівна; Моренець, Аліна Олександрівна; Кохан, Олена Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2018)
Проведений аналіз хімічного складу пюре плодів журавлини, чорноплідної горобини та жимолості. Встановлено доцільність використання пюре з плодів журавлини, чорноплідної горобини та жимолості при створенні технологій нового асортименту помадно-кремових цукерок з підвищеним вмістом фізіологічно-функціональних інгредієнтів, оригінальними смаковими властивостями, подовженим терміном зберігання за рахунок використання дослідженої ягідної сировини як джерела натуральних барвників, органічних кислот, вологоутримуючих агентів, ароматичних речовин, антиоксидантів та консервантів.
Keywords: аронія; біологічно-активні сполуки; жимолость; журавлина; помадно-кремові цукерки; чорноплідна горобина; флавоноїди; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; aronia; biologically active compounds; honeysuckle; cranberry; pomade-cream candy; chokeberry; flavоnoid