Дослідження впливу режимів теплової обробки молока на його білковий склад - Шульга, Наталія Михайлівна (My University, 2022)
Досліджено зміни у біохімічному складі молока за різних промислових режимів його теплової обробки (короткочасна та тривала низько- і високотемпературна пастеризація, стерилізація в упаковці). Встановлено, що тривала дія високої температури призводила до збільшення ступеня денатурації фракцій α-, β- та k-казеїну. The changes of milk biochemical composition under different industrial regimes of its heat treatment (short-term and long-term low- and high-temperature pasteurization, sterilization in packaging) were investigated. It was found that prolonged treatment with high temperature led to the increase of the denaturation of α-, β- and k-casein fractions.
Keywords: теплова обробка; молоко; білок; пастеризація; стерилізація; казеїн; heat treatment; milk; protein; pasteurization; sterilization; casein