Волнянська, О. В.Ткач, В. І.Подобій, Олена ВалеріївнаТолстенко, Ю. В.2021-03-222021-03-222015Визначення тіабендазолу в субстанції харчової добавки Е233 і харчових продуктах електрохімічними методами / О. В. Волнянська, В. І. Ткач, О. В. Подобій, Ю. В. Толстенко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 235–247.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32953У статті вивчено взаємодію органічного катіона (ОК) тіабендазолу з гетерополіаніоном структури Кегіна РМо12О403- методом УФ-спектроскопії й амперометричного титрування. Фізико-хімічним методом досліджено (УФ-спектроскопія) характер з в ’язку ОК-ГПА у сполуках (TBZН2)з(РМо12О4Q)2 і визначенспіввідношення амперометричним титруванням і спектрофотометричним методом. Встановлені стехіометричні співвідношення реагуючих речовин методом амперометричного титрування й спектрофотометричним методом свідчать про утворення іонних асоціатів. Синтезовані малорозчинні іонні асоціати(TBZН2) 3(РМо12О4Q)2 використані як електродноактивні речовини при синтезі пластифікованих мембран іон-селективного електроду, оборотного до органіч ного катіона тіабендазолу. Розроблено методики прямого потенціометричного визначення вмісту тіабендазолу в субстанції харчової добавки (Е233) і харчових продуктах, які характеризуються достатньою чутливістю, селективністю, простотою й експресністю.otherтіабендазоліон-селективний електродгетерополіаніонорганічний катіон12-молібдофосфатна кислотаамперометричне титруваннякафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівВизначення тіабендазолу в субстанції харчової добавки Е233 і харчових продуктах електрохімічними методамиArticle