Визначення тіабендазолу в субстанції харчової добавки Е233 і харчових продуктах електрохімічними методами - Волнянська, О. В.; Ткач, В. І.; Подобій, Олена Валеріївна; Толстенко, Ю. В. (My University, 2015)
У статті вивчено взаємодію органічного катіона (ОК) тіабендазолу з гетерополіаніоном структури Кегіна РМо12О403 - методом УФ-спектроскопії й амперометричного титрування. Фізико-хімічним методом досліджено (УФ-спектроскопія) характер з в ’язку ОК-ГПА у сполуках (TBZН2)з(РМо12О4Q)2 і визначенспіввідношення амперометричним титруванням і спектрофотометричним методом. Встановлені стехіометричні співвідношення реагуючих речовин методом амперометричного титрування й спектрофотометричним методом свідчать про утворення іонних асоціатів. Синтезовані малорозчинні іонні асоціати(TBZН2) 3(РМо12О4Q)2 використані як електродноактивні речовини при синтезі пластифікованих мембран іон-селективного електроду, оборотного до органіч ного катіона тіабендазолу. Розроблено методики прямого потенціометричного визначення вмісту тіабендазолу в субстанції харчової добавки (Е233) і харчових продуктах, які характеризуються достатньою чутливістю, селективністю, простотою й експресністю.
Keywords: тіабендазол; іон-селективний електрод; гетерополіаніон; органічний катіон; титрування; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів